jueves, 6 de septiembre de 2018

Camí de Mallorca a Santiago

Diumenge, dia 9 de setembre, festa de la Diada de la Mare de Déu de Lluc, inaugurarem la fita que marca el Km 0 del que serà el camí de Mallorca a Santiago.
Fa temps que el Rotari club de Mallorca presentaren aquesta iniciativa. Finalment, amb un poc de precipitació, ho hem posat en marxa, i així, ho feim coincidir en l’any de l’aniversari dels 25 anys fent camí de la nostra associació i també, amb els 70 anys de la memorable peregrinació de molts mallorquins a Santiago, l’any 1948.
L’acte consistirà en l’entrega d’alguns reconeixements a distintes entitats, per suposat a la nostra, per la dedicació prestada al senderisme, al foment de la pujada a Lluc, etc.
Hi seran presents el Sr. Bisbe, la Presidenta del Govern Balear, el President del Consell de Mallorca, el Prior de Lluc, etc.
Esta previst que l’acte comenci sobre les 12,00, després de la missa de la Diada que presidirà el Bisbe. Serà a la Plaça dels peregrins, on hi ha ja instal·lada la fita. 
El futur camí, passarà per diverses localitats del Raiguer fins arribar al moll de Palma. Després d’una etapa marítima enllaçarà amb el llevant de la Península, des d’on es podrà unir a alguns dels camins ja dissenyats que arriben a Compostel.la.
Malgrat la iniciativa no hagi estat nostra, no en podíem quedar al marge. Més encara, la Catedral de Santiago encomana els distint camins a les associacions constituïdes en el lloc, en aquest cas a nosaltres.
Durant el curs que estam a punt  d’iniciar tindrem ocasió d’aportar idees i iniciatives entorn d’aquesta qüestió. Haurem de dissenyar una xarxa de camins que s’uneixin a aquest des de distints indrets, aprofitant rutes ja establertes i equipades com el camí de pedra en sec de la Serra de Tramuntana, camins tradicionals, camins de peregrinació des de santuaris, evidentment, un camí Lul·lià en memòria de la peregrinació que va fer Ramón Llull en l’edat mitja, etc.
Molt de programa pels qui s’hi sentin atrets a participar-hi.  
El proper pont del Pilar, un grup de l’Associació del Camí del Alba, se plantegen estrenar la ruta arribant a Palma i enllaçant amb vaixell  amb el port de Dènia, seguint algunes etapes d’aquell Camí. Per suposat que hi som conviats els qui ens vengui de gust participar-hi.